Tělové mýdlo - umělecké dílo

Přírodní tělová mýdla

Dokázali byste si vzpomenout, kolikrát jste si dnes umyli ruce a jaké jste použili mýdlo ? Mýdlo většina z nás vnímá jako nezajímavý předmět denní potřeby. Rozmach tekutých mýdel už pomalu vymazává z paměti i to, jak takové tradiční mýdlo vypadá. Český výrobce kosmetiky CANDY SOAP to vidí jinak a věří, že tradiční mýdlo naopak zažívá renesanci.

Mít hezkou designovou koupelnu by si přál každý. Tak proč ji ještě nevylepšit tím, že v ní bude české přírodní designové mýdlo z kvalitních surovin, klidně na každé roční období jiné ? Přírodní mýdla se dnes vyrábějí nejčastěji z rostlinných olejů pomocí louhu, který způsobí, že se z tekutých olejů stane pevná kostka, která pění a myje. Díky přidaným esenciálním olejům, barvícím jílům a formám může šikovný mýdlař vytvářet malá umělecká díla. Každé jedinečné díky velkému podílu ruční práce.

Pokud používáte na mytí rukou nebo těla tekutá mýdla, určitě znáte ten pocit, že jste se málo opláchli a že na pokožce stále máte tenký kluzký film. Je to způsobeno tím, že tekutá mýdla obsahují vysoký podíl umělých pěnidel na bázi síry, která na pokožce ulpívají. Tyto složky známé pod zkratkami SLS nebo SLES byly vyvinuty původně jako průmyslová čistidla. Jsou levná a zákonem povolená, ale asi cítíte, že to pro naši pokožku není zrovna to pravé.

Olejová mýdla žádné tyto látky neobsahují. Po několika týdnech zrání nabídne olejové mýdlo vaší pokožce nejen očistu, ale díky použitým rostlinným olejům také ochranu a péči. Jako základ pro výrobu se používají nejčastěji kokosový a olivový olej. V některých mýdlech CANDY SOAP najdete i vzácnější oleje jako například ricinový, jojobový či avokádový a dokonce i takové speciality jako kakaové máslo.

Oživte svou koupelnu zajímavým designovým mýdlem. Vaši hosté si pak nebudou všímat vodního kamene, ale budou se vás ptát, odkud máte to krásné mýdlo se sezónním motivem a konverzace se může rozvinout úplně netušeným směrem.