Tuhé šampóny - šampuky

Tuhé šampóny - šampuky

 

Kdo sleduje trendy ve vlasové kosmetice, jistě zaznamenal nástup tuhých vlasových šampónů někdy nazývaných jako šampuky. Jedním z prvních výrobců šampuků na českém trhu byla CANDY SOAP.

 

Tuhé šampóny (šampuky) CANDY SOAP se používají stejně jako ty tekuté. Uchopíte šampuk do ruky a několikrát jím přejedete po mokrých vlasech. Bohatou pěnu vmasírujte do vlasů a po chvíli opláchnete vodou. A je hotovo. Vlasy jsou po umytí přirozené a příjemné na dotek. Největší výhodou těchto šampuků je to, že si vlasy na jejich používání nemusí zvykat. To je rozdíl proti většině tuhých šampónů na bázi mýdla, kde výrobci doporučují promývat vlasy octovým roztokem po dobu několika týdnů, než si vlasy zvyknou.

 

Šampuky CANDY SOAP obsahují povrchově aktivní látky na bázi kokosového oleje, které vlasy čistí. O zdraví a kvalitu vlasů a pokožky hlavy se starají například bambucké máslo, d-Panthenol, aloe vera gel nebo pšeničný protein, které dodávají potřebné vyživující látky. Pro mastné vlasy je vhodný šampuk s výluhem z kopřivy, pro suchou pokožku hlavy je zase určený šampuk s červeným jílem.

 

Neuvěřitelná je i vydatnost. Přestože se šampuk vejde do dlaně, vystačí bohatě na 60 až 80 umytí – v závislosti na délce vlasů. A samozřejmě pokud jej nenecháte položený ve vodě. Nejlepší místo pro jeho umístění v koupelně tak je suchá mýdlenka nebo polička.

 

Používáním šampuků od CANDY SOAP také snižujete množství plastového odpadu, který vaše domácnost vytvoří. Po šampuku zbyde jen papírová krabička, která se dá recyklovat případně zkompostovat. Na cesty na dovolenou nebo do tělocvičny doporučujeme cestovní verzi šampuku s menší gramáží dodávanou v hliníkové krabičce se šroubovacím víčkem.

 

Díky své kompaktnosti, vydatnosti, důrazu na ekologii a dobrému poměru ceny na jedno umytí budou šampuky postupně nahrazovat tekuté šampóny. A to je dobře, protože jejich používáním šetříme nejen peníze, ale také životní prostředí.