Jak vznikl náš název CANDY SOAP

Jak vznilk náš název CANDY SOAP  a krásné logo s lítátkem?

 

Hravé, barevné, veselé, nezvyklé, poutavé a v neposlední řadě zdravé, přírodní, prostě unikátní.

Takovou jsem měla představu, že budu vyrábět naše mýdla a posléze vše co přijde.

Zdravé může totiž být i pěkné a v zahraničí jsem si to potvrdila. Už je to více než dvacet let co jsem žila v USA a v naší domácnosti se používala právě takováto mýdla. A byl to krásný dárek, který se vždy sešel s velkou radostí. Byla jsem prostě fascinovaná co se dá vyrobit a je to ke všemu praktické.

 Když jsem byla na rodičovské dovolené po večerech jsem brouzdala na internetu a objevila jsem zahraniční mýdlařky, které ukazovaly videa ze svých výroben a byla jsem lapena. Jako každá žena mám tendenci něco vyrábět a je jedno jestli to jsou zavařeniny, péct buchty, plést svetry nebo aspoň šály, šít pro celou rodinu krásné modely, rekultivovat zahradu, …. . Osmělila jsem se a koupila si první glycerinové hmoty, barvy, vůně. A už jsem zapojila do svého nadšení manžela, který mi vyrobil první formu na mýdlo. Po prvním pokusu přišel druhý, třetí a pomaličku jsem začala být odvážnější. Asi po půl roce vznikla tato krásná „lízátka“, která se stala jak vidíte součástí našeho loga.

 

Odtud tedy lízátko. Název CANDY SOAP už je jistě taky pochopitelný, protože další mýdla, která jsem vyráběla byla třeba Lékorky čí mýdlo Pro malé piráty:

  

Všechno co jsem vyrobila bylo veselé a občas skoro k nakousnutí, takže jsme nemobli být žádná „mýdlárna“. Necítila jsem, že by mě/nás to přesně vystihovalo. Byli jsme prostě CANDY (cukrovinka, sladkost) a když už anglicky tak jednoznačně SOAP. A CANDY SOAP bylo na světě.

Lízátka ani Lékorky již nevyrábíme, protože kosmetické produkty nesmí být zaměnitelné s potravinami. I když by zrovna mýdlo neublížilo. Maximálně by byl jako pejsek a šla by mu trochu pěna od pusy.

Nevím proč můžou být sladkosti baleny v obalech podobných jako léky jak jsme nedávno viděli v jistém obchodě. Nu nechme přemýšlení nahlas.

 

 Pořád si však velmi ráda hraji s barvami, vůněmi i tvarem. Protože proč by mýdlo nemohlo mít duhové barvy, připomínat moře ve kterém se prohánějí rybky. Taková praktická věc jako je šampon – v našem podání tuhý šampon, který má netradiční tvar srdce a barvou se přibližuje vždy k dané vůni. Šumivé bomby do vany můžou mít různé tvary, barvy, vůně a dokonce na ně kreslím. To je ta další přidaná hodnota, kterou si možná nedovedete představit. Jen si spočítejte, kolikrát musím vzít do ruky jednu duhovou šumivku. No jo, a stejně je dělám ????. Tedy jen občas, protože nejsem vládkyně všech moří ani času.

Čím jsme limitovaná jsou obaly.

 A obaly budou mé další téma ke kterému napíšu pár řádků. Obaly a vše kolem nich mi asi totiž zabírá více času než vymyšlení nového produktu a jeho výrobu a zprocesování vše kolem něj. Jsou i věci, které jsem právě kvůli obalům zavrhla pro výrobu.

Takže příště na shledanou,

Katka